Documentar Palatul Noblesse

Restaurare

Documentar Palatul Noblesse

Palatul Noblesse este o clădire monument istoric, construită în anul 1881 după planurile celebrului arhitect Alexandru Săvulescu fiind prima construcție eclectică din centrul istoric al Bucureștiului.

Clădirea reprezintă o adevărată bijuterie arhitecturală și culturală a Bucureștiului, acoperind 135 de ani de existență reprezentativă.

Clădirea a cunoscut mai multe perioade istorice, de la frumusețea aristocrată a perioadei Berkowitz, la Palatul Pionierilor și Soimilor Patriei din sectorul 2 din perioada naționalizării, la perioada postcomunistă și de abandon până în 2012.

In anul 2012, reședința intră în posesia firmei Noblesse Group International, deținător a mai multor branduri de lux, care activează în domeniul designului interior și al industriilor culturale.

Din 2014, după un proces complex de consolidare, restaurare a elementelor originale, amenajare interioara și exterioară, clădirea devine ceea ce este astăzi Palatul Noblesse- Lifestyle Palace unul dintre cele mai importante centre de cultură, artă și design, cu un concept unic în Europa.

Proiectul realizat de Noblesse Interiors și Studio Insign este o incursiune în nenumărate perioade și stiluri: de la stilul baroc, Ludovic al XV-lea și al XVI-lea, Rococo, întâlnite la parterul clădirii, la alte stiluri reprezentative la etaj (art deco, victorian, neoclasic, contemporan) la stilul industrial și design în demisolul și subsolul clădirii, care adăpostesc birourile Noblesse Group International și Biblioteka Hub.

Palatul Noblesse se bucură astăzi de frumusețea elementelor originale restaurate cu grijă: stucaturile, sobele, tâmplăria interioară, alături de finisajele de lux și dotările tehnice performanțe.

În acest spațiu au fost combinate armonios piese de mobilier și decorațiuni de la diferiți producători de top, reprezentați de Noblesse Interiors, alături de lucrări de artă ale artiștilor din portofoliul Fusion Arts, creând interioare cu adevărat exclusiviste, unice și valoroase.

 

 

Share on

Beta Version